Catalanofòbia. El mal invisible d'Espanya
Catalanofòbia. El mal invisible d’Espanya

Que el ministre de cultura espanyol, José Ignacio Wert, compari les escoles catalanes amb els camps de concentració nazis o que un regidor del PP publiqui a Twitter una foto d'Artur Mas vestit d'oficial de les SS no és, malauradament, motiu d'escàndol ni de denúncia al si de la societat espanyola. D'exemples de catalanofòbia en trobem ja en temps molt reculats; és indestriable dels fonaments de l'articulació de l'Espanya moderna, d'ençà del segle XVII, a l'entorn del supremacisme cultural i lingüístic dels castellans.

La crònica de Viadel mostra com totes les denúncies impulsades des de l'associació de juristes Drets topen amb el mur de l'Estat espanyol i queden en no-res. Un cop més, es demostra que la independència és fonamental per dotar els catalans d'eines jurídiques efectives que posin fi a la discriminació estructural de què són objecte dins d'Espanya.

Clica aquí per fer-ne un tast!

not rated 4,49  IVA inclòs Afegir a la cistella
La democràcia a l'helvètica
La democràcia a l’helvètica

És possible, aprofitant el procés cap a la independència, construir un país on els ciutadans intervinguin de manera decisiva en les polítiques públiques mitjançant referèndums i iniciatives legislatives populars reals i efectives? Segons Pilar Carracelas, no només és possible sinó que la independència és l’única via que ha de permetre als catalans arribar a aquesta versió genuïna de la democràcia de la qual avui Suïssa és l’exemple més paradigmàtic.

Clica aquí per fer-ne un tast!

not rated 4,49  IVA inclòs Afegir a la cistella