T’oferim un petit tast de La democràcia a l’helvètica:

 1. Imaginem
  Imaginem-nos que cada any rebem, del nostre ajuntament, de la nostra comarca i del nostre país, correus on se’ns convida a participar en la presa de decisions polítiques que afecten el nostre dia a dia.
 2. Suïssa: La democràcia possible
  Utopia i realitat
  La tirania de la majoria
  El mite del ciutadà incompetent
  Xoc de legitimitats
 3. Espanya: L’oportunitat perduda
  Per dur a terme la reforma que hauria de permetre l’actuació directa dels ciutadans en política, caldria posar Espanya de cap per avall. Existeix una àmplia jurisprudència que emfatitza el paper dels partits com a expressió de la voluntat del poble i mostra les reticències del Tribunal Suprem a permetre l’exercici de la democràcia directa en el marc constitucional actual.
 4. Catalunya: La democràcia desitjable
  La democràcia únicament representativa és una contradicció respecte de la universalització de drets. El nivell d’alfabetització i de desenvolupament tecnològic mai no ha estat tan alt, i seguirà creixent. Seguir apostant per un sistema que reserva l’exercici de la política a uns quants, quan Internet ofereix l’oportunitat que tots contribuïm al govern del país participant en la iniciativa, la deliberació i la ratificació de polítiques públiques, en col·laboració amb els polítics, és restar ancorat al segle XVIII.
 5. E-democràcia
  Internet serà clau en el nou panorama polític. No només per la rapidesa que pot aportar a l’hora de prendre decisions de manera directa (a Suïssa el vot femení va trigar a arribar, en part, per la lentitud del sistema), sinó també per la manera com els polítics es relacionaran amb els electors.

Vols llegir-lo sencer? Compra aquest e-single!